Sarga Rozsa

EPUB EBook by Mór Jókai

EBook Description

Jó download; kait olvasni a legszebb dolog a világon. Sarga Rozsa EPUB EBook Romantikus tájleírásai egész egyszerűen fantasztikusak, az a hazaszeretet, ami benne él, utánozhatatlan.
Nem írt másként a Sárga rózsában sem. A Hortobágyot úgy mutatja be ebben a kisregényben, mintha a világ közepe lenne, és valljuk, be az is! A magyar puszta szabadsága, szépsége és vadsága üt át ennek a rövidke, szerelmi háromszögről szóló kötet lapjain.
Lám a régi világban is meggyűlt a baja a nőnek a férfival, és viszont. Nem is akárhogy. Igazságot tenni sem akkor, sem most nem lehet, s ez a kis lektűr pont ettől kedves. Minden szereplő szívének igazsága ugyanannyi, és mint láthatjuk, a szerelemben majdnem mindent szabad. Majdnem. Mert azért mérget tán mégse kéne tenni a kedves borába, akkor sem, ha ezzel magunkba szeretnénk a szép szemű legényt bolondítani. Okos boszorkány sosem tesz olyat, amit a másik ember nem maga kér! Szegény Sárga Rózsa nem volt okos boszorkány…
A történet körülbelül itt ki is merül, nem egy eseménydús regény ez, nem is hiszem, hogy ezt kellene benne keresni. A leírások, a Hortobágy, és a pusztai élet bemutatása az, ami miatt ez a rövidke írás lebilincselő.
Jókai fanyarul fejezi be a történetet, ritka, hogy egy szerelmi viszony ilyen furcsán záródjon, de azt hiszem épp ezzel mutatja be a legtisztábban azt, hogy a szív bizony nem játékszer. Én nem is keresek több dolgot egy regényben, szép szavakat, számomra érdekes embereket és tanulságot. Ebben meg volt, így nagyon jó volt olvasni, és mindenkinek ajánlom, aki nem ragaszkodik a modern irodalomhoz, hanem élvezi a szép, ízes szavak nyugodt báját, és az egyszerűségben is meglátja a lenyűgözőt. Like this book? Read online this: Amit-Amit Deh! (Agen Polisi 212, #10), Understanding Social Exclusion.

Sarga Rozsa EPUB download

Select filetype to download Sarga Rozsa: