Het geuzenboek

EPUB EBook by Louis Paul Boon

EBook Description

'Het Geuzenboek' is het indrukwekkende rehabilitatie van de geuzen in Vlaanderen en vooral van Gent, dat tot het laatst, toen Maastricht en Antwerpen al gevallen waren, standhield tegen de Spanjaarden. Het geuzenboek EPUB EBook Het is als een door een moderne Herodotus of Tacitus geschreven epos van de bos- EPUB en watergeuzen die in de zestiende eeuw in de Nederlanden - in Holland, maar vooral ook in Vlaanderen - hebben gestreden tegen de tirannie van de Spanjaarden, de inquisitie, paternostertroepen en andere meelopers van de Spaans-katholieke terreur. Allerlei details van dit historische drama lagen verscholen in uiterst gespecialiseerde deelstudies, scripties en dissertaties. Boon heeft het spectaculairste materiaal eruit gelicht en met meesterhand in een origineel, bezield verband gebracht.

Hoe de Noordelijke Nederlanden herboren konden worden als de Republiek van de Oranjes is al door tal van geschiedkundigen geschreven; download; hoe het Zuiden ten onder ging in bloed en tranen is echter nog weinig belicht. Sleutelfiguren in dit brute, bizarre spel van revolutie en reactie, terreur en tegenterreur waren Alva, Philips II, de aanvoerders van de Spaanse soldateska, Willem van Oranje, Lumey en de andere geuzenleiders. Hoofdrolspelers tot het bittere eind waren echter de geuzen, die de Spaanse furie wisten te weerstaan. Zij hielden koppig vol waar zoveel edelen bezweken. Zelfs Willem van Oranje was bereid, in zijn op eigen macht gericht opportunisme, de idealen van de geuzen prijs te geven.

Louis Paul Boon voltooide 'Het Geuzenboek' slechts enkele maanden voor zijn dood in mei 1979. 'Het Geuzenboek' kan beschouwd worden als het laatste deel van Boons trilogie over de sociale ontwikkelingen in Vlaanderen die begon met 'Priester Daens' en een vervolg kreeg met 'De Zwarte Hand'. Like this book? Read online this: "Die Männer von heute sind auch nicht mehr das, was sie noch nie waren", Understanding Social Exclusion.

Het geuzenboek EPUB download

Select filetype to download Het geuzenboek: